2017. augusztus 4., péntek

Renata Tebaldi múzeuma

Busseto, via Ferdinando Provesi 41. 
Museo Renata Tebaldi

Olaszország, Emilia-Romagna régió, Parma megye


 


Aki Bussetóban megnézi a Villa Pallavicinót, s benne a Verdi-múzeumot, ne hagyja ki Renata Tebaldi közelmúltban létesített emlékmúzeumát. A Villa Pallavicino egyik kisegítő épületében, a 18. század elejéről származó, szépen felújított úgynevezett Scuderiában nyitották meg 2014-ben.

fucinaitalia.com/web/museo-renata-tebaldi-galleria/


A pesarói születésű Renata Tebaldi (19222004) a közeli Parma zeneakadémiájának neveltje. Pályafutását kisebb vidéki operaházakban kezdte. A kiugrást az jelentette számára, amikor előénekelt (a szintén pármai) Arturo Toscanininek és részt vehetett a milánói Scala háború utáni nyitókoncertjén. Maga a szigoráról közismert nagy Maestro titulálta őt angyali hangnak (voce d'angelo).


fucinaitalia.com/web/museo-renata-tebaldi-galleria/


Questa foto di Museo Renata Tebaldi è offerta da TripAdvisor


Questa foto di Museo Renata Tebaldi è offerta da TripAdvisorIsmeretterjesztő funkciója mellett az énekesnő emlékezetének szentelt múzeum rendkívül látványos, hogy minél nagyobb kedvet csináljon az opera, a klasszikus zene műfajának a legszélesebb nagyközönség körében. Egységei: Dokumentumok terme, Ékszerek terme, Renata terme (az énekesnő magánéletének relikviáival), Pillangókisasszony terme, Fényképek terme, végül Színpadi kosztümök terme.

Egy esetleges látogatás előtt a nyitva tartásról érdemes részletesen tájékozódni a múzeum honlapjáról, nehogy kellemetlen meglepetés érjen bennünket!

Hallgassuk az angyali hangot, egy részletet Verdi: A végzet hatalma című operájából: 


S ha már Bussetónak ezen a környékén jártunk, itt van a közelben a Santa Maria degli Angeli-templom is, érdemes megnézni!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Beköszöntő

Beköszöntő

Hosszas töprengés után indítom el új blogomat. Ebben is zenei emlékhelyek lesznek, de külföldiek. Eredetileg úgy terveztem, hogy a Katali...