2017. június 10., szombat

Egy étvágygerjesztő Verdi-emlékhely

Busseto, via Roma 76. Baratta fűszerüzlet

Olaszország, Emilia-Romagna régió, Parma megye



 


Busseto főutcáján sétálva, amit kisfiú korától maga a Maestro is olyan sokat koptatott, lépten-nyomon Verdi emlékhelyeivel találkozhatunk. Köztük igazán hangulatos, kellemes és egyedi színfolt a 76. szám alatti "történelmi" fűszerüzlet, amelynek pontos olasz neve: Salsamenteria Storica Verdiana Baratta






 

A kis bottegát Lino Baratta alapította 1873-ban. Egészen különleges atmoszférájú hely: nemcsak vásárolni lehet a régióra jellemző finomságokat: sonkákat, sajtokat, édességeket, fűszereket, italokat, hanem le is lehet ülni, bent és kint egyaránt éhséget és szomjúságot csillapítani. S ha az éhes-szomjas vándor zenekedvelő és főleg operakedvelő, gyönyörűséget okoz számára a környezet, amely ízlésesen vegyíti az árucikkeket Verdihez köthető tárgyakkal, relikviákkal.  Köztük egészen értékesek is találhatók, mint például Verdi első saját maga által vásárolt zongorája. 

Forrás: http://www.salsamenteriabaratta.it


Honlapja szerint Verdi személyesen is megfordult itt, de járt benne többek között egyik legkedveltebb énekesnője, Teresa Stolz, később Arturo Toscanini, Ottorino Respighi és Gabriele D'Annunzio.
 
Frissítés: Az emlékhely történetét később a Papageno Kataliszt blogjában is megírtam.


A "kataliszt" jelzésű fényképeket 2016 augusztusában készítettem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése